Omgeving

In het dorp Valthe in de provincie Drenthe staat onze authentieke Saksische woonboerderij uit 1745. Prachtig gelegen op de Hondsrug! Dit gedeelte van Valthe met zijn 20-tal oude boerderijen met prachtige tuinen wordt ook wel ”Oud Valthe” genoemd en is beschermd dorpsgezicht.

Zeer geschikt voor de rustzoeker, fietser en wandelaar!

Ambachtsbakker Kuipers met zijn historische bakkerswinkel en het gerenommeerde restaurant ‘de Gaffel’ liggen op een loopafstand van 50 meter.
Verderop in het dorp is restaurant ‘Schuttershof’ met o.a. heerlijke afhaalmenu’s voor € 9.90. In het Dorpshuis is onze snackbar. Voor de boodschappen kunt u terecht in Odoorn bij de Coop, op 1,5 km afstand.

Valthe ligt 7 kilometer ten noorden van Emmen op de Hondsrug tussen kleine landerijen, bossen, heidevelden, vennetjes, hunebedden en leuke dorpjes. Op slechts 300 m afstand begint het Valtherbos, 600ha, met aangrenzend de Emmerdennen. Op 1 km afstand beginnen de Exloose bossen en heidevelden, 1500ha, met zijn eigen schaapskudde en herder. Het hele jaar door biedt onze omgeving tal van activiteiten! Ook de leuke brocante en quilt winkeltjes in de nabije omgeving zijn zeer in trek.

Valthe heeft 1200 inwoners en is omringd door andere esdorpen zoals Exloo (3,5 km afstand) en Odoorn (1,5 km afstand). Drenthe biedt u totaal 1100km aan fietspaden! Fietsknooppunt nummer 39 is om de hoek. Ons erf is ook gelegen aan de Hondsrugroute, Ellertsveldroute en het Pieterpad.

0
0
0
0
0
0